Raindrop-technique

Raindrop massage är en fantastisk välgörande behandling som stimulerar kroppens läkningsförmåga både utifrån och inifrån, tack vare den speciella tekniken som används i kombination med särskilda eteriska oljor med läkande effekt.

Med de kraftfulla oljorna, sätts en avslappnings- och reningsprocess av kroppen igång, som bl.a. hjälper till att korrigera defekter i ryggradens kurvatur och bekämpar virus, bakterier och inflammationer.

De eteriska oljorna har en stärkande effekt på immunförsvaret och hjälper kroppen att bekämpa oönskade bakterier och virus. Eftersom de eteriska oljorna även verkar på känslocentrum i hjärnan via doftsinnet, är regndroppstekningen också en mycket välgörande behandlingsform för avhjälpa oro och stress och åstadkomma känslomässig läkning.

Historik

En indianhövding ifrån Lakota Indian Nations i USA berättade för Gary Young om hur man i generationer har använt sig av en metod att hela kroppen från obalanser och sjukdomar genom fjäderlätta strykningar längs ryggraden. Denna gamla indianska tradition lade grund till Gary Youngs utformning och utvecklade regndroppstekniken sedan 1980-talet.

Vad är regndroppsmassage bra för? 

– Kan lindra rygg- och nackbesvär.

– Stärker ut och rätar sneda ryggar.

(kyfos, lordos och skolios)

– Stärker immunförsvaret och återställer obalanser i kroppen

– Stimulerar kroppens egen läkningsförmåga.

– Renar och rensar kroppen på bl.a. slaggprodukter och gifter av olika slag.

– Lindrar huvudvärk och stress.

– Förkortar sjukdomstiden och lindrar olika sjukdomsbesvär såsom förkylningar och liknade.

– ökar koncentrationen och närvaro.

– Avslappnande och ger energi.

– Allergier.

– Ökad cirkulation.

Hur fungerar regndroppsmassagen?

Tekniken går ut på att läkande, äkta eteriska oljor droppas ut på kroppens kontaktpunkter på fötter och ryggrad och därefter masseras ut med fjäderlätta rörelser. Denna helande energin sätts igång genom att elektriska impulser uppstår mellan fingertopparna och reflexpunkterna.

Detta stimulerar en elektrisk laddning som följer nervsystemets vägar fram till punkten där det finns ett brott i den elektriska strömbanan.

Sådana här brott har visat sig vara relaterade till energiblockeringar orsakade av gifter, trasiga vävnader eller syrebrist.

Tekniken gör att svaga eller skadade områden korrigeras, vilket resulterar i mindre stress, vilket i sin tur tillåter ett snabbare och mer effektivt helande/tillfrisknade.

Resultat och rekommendationer: 

Resultatet kan vara i timmar, dagar, veckor eller mer, detta helt beroende på varje enskild individ och dess kropps syrebalans. Ju surare en kropp är desto kortare tid stannar resultatet, därför kan 1 behandling räcka för en person, medans en annan person kan behöva flera för att återställa balansen i kroppen.

För dig som har besvär och värk rekommenderas 1gång i veckan i några veckor. För dig som vill bli av med stress m.m. 2 gånger i månaden och för avslappning och utrensning 1 gång i månaden eller varannan månad

Många upplever smärtlindring, värme och ökad mjukhet i ryggen, musklerna och leder i flera dagar efteråt.

Vita Flex Teknik: (vitality through reflexes)

Man lägger de eteriska oljorna på kroppens kontaktpunkter. Den helande energin sättes igång genom elektriska impulser mellan fingertopparna och reflexpunkterna. Detta stimulerar en elektrisk laddning som följer nervsystemet vägar framtill den punkt där det är ett brott i den elektriska strömbanan (kretsen) vilket visar sig vara relaterat till en energiblockering orsakad av gifter, trasig vävnad eller syrebrist. 

Detta kontroll-reflex-system omfattar hela kroppen och sinnena, och utlöser olika typer av spänningar, blockeringar och obalanser.

Denna teknik sägs ha sitt ursprung från Tibet, för tusen år sedan, långt innan akupunktur upptäcktes. Med hjälp av Vita Flex korrigeras de svaga eller skadades område på den elektriska reflexpunkterna och förhindrar därmed vidare skador, vilket resulterar i mindre stress, vilket i sin tur tillåter ett snabbare och mer effektivt healande / tillfrisknande.

När man använder sig av Vita Flex Tekniken, häller man alltid olja i handflatan på den icke dominanta handen, och använder sen pek- och långfingret på den dominanta handen och rör om oljan tre gånger medsols för att aktivera energin i oljan innan man lägger oljan på området.

Samma gäller för dem som utför reflexologi, akupressur, spinal touch, zonterapi, etc. Alla typer av terapi kommer att resultera i en märkbar förbättring när de kombineras med de eteriska oljornas syre och de höga elektriska frekvenserna. Den första oljan jag använder är en blandning, VALOR, vilken läggs på fötterna för att balansera kroppen, den kallas av många ” kiropraktor i en flaska”. (Den har samma frekvens som skelettet) Sen masseras 7 olika oljor på vardera fotens ryggmeredianer.

Därefter droppar man samma oljor med anti-viral effekt på ryggraden, då man funnit att t ex skolios, influensa och årliga förkylningar etc. kan bero på ett sovande virus i ryggraden.

Slutligen droppar man oljor för nervreceptorerna på båda sidor om ryggraden, detta för att ta bort eventuella blockeringar där.

Text: Anette Karlsson 

Anettes Hälso Energi